A szervezők bejelentették, hogy Czene Attila is csatlakozott a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége védnökeihez. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke illusztris társaságban segíti az állatorvos-agrár sportnap népszerűsítését. Az őszi eseménynek ugyanis Dr. Sótonyi Péter a SZIE Állatorvos-tudományi Kar dékánja a fővédnöke, míg a védnöki testületben megtalálhatjuk dr. Magyar Zoltánt, a Nemzet Sportolóját, a MOB alelnökét, dr. Bognár Lajos, országos főállatorvost, dr. Gönczi Gábort, a Magyar Állatorvosi Kamara elnökét, Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, valamint Michl Józsefet, Tata város polgármesterét. Nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos, aki a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője elmondta a cél az, hogy az állatorvos-agrár sportnap minél hamarabb nemzetközi jelleget öltsön. „Már idén is jönnek résztvevők Amerikából, Erdélyből és Szerbiából is. A lényeg, hogy jól érezzék magukat az állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt. Innen is jött az ötlet, hogy legyen egy olyan rendezvény, ahol ezen szakemberek együtt sportolnak, pihennek, szórakoznak, családtagjaikkal közös élményekkel gazdagodnak.” – mondta Bándy Pál.

„A Magyar Szabadidősport Szövetségnél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a munkahelyi sportminél népszerűbb legyen. Ez ugyan nem minősül munkahelyi sportnak, de egy szakterületnek a sportos megmozdulása, így nem volt kérdéses az, hogy amennyire csak tudom, segítem az állatorvos-agrár sportnapot” – nyilatkozta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

A szeptember 24-i sportnap helyszíne Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

Bővebb infók: www.oaas.hu