Érdi Mária legmozgalmasabb szezonján van túl. A magyar vitorlázó kiválóan szerepelt a tavalyi versenyeken, olimpiai kvótát szerzett, és Rióban futamot is nyert többek között.

A fiatal tehetség a Szelek Szárnya online vitorlás magazinnak adott interjújában értékelte a sikeres 2016-os évet, valamint kitért arra is, hogy az év utolsó versenye, az ifjúsági világbajnokság nem a terveknek megfelelően alakult. Az interjúból kiderül az is, hogy továbbra is szeretne ausztrál edzőjével együtt dolgozni. Érdi hozzátette, szüksége lenne egy európai csapatra, akikkel folyamatosan edzhetne.

 Érdi elképesztő eredményeket ért el: ifjúsági világbajnokként, senkitől sem várva kvalifikálta magát az olimpiára. Ezek után azonban nem pihent, hanem több mint két hónapot töltött Ausztráliában csak azért, hogy jobb legyen a sebessége.

Az idei tervei között szerepel az, hogy nyerni szeretne az U21-es világbajnokságon, a felnőttek között a TOP10-et célozta meg, és jó eredményeket szeretne elérni a Világkupa-sorozaton.