Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lesújtott a kalapács!

Kis túlzással két szempontból is sporttörténelmi rendezvényt bonyolítottak le a Maratonman Óbuda futóboltban.

Egyrészt bemutatkozott a Hammer Nutrition, az állóképességi-, az ultratávú- és a multisportok specialistája, amely forradalmasította a két órán túl tartó erőkifejtésekhez szükséges frissítések gyakorlatát.

Zelcsényi Miklós (Maratonman Óbuda)

Másrészt pedig bemutatkozott a Maratonman Óbuda is, hiszen a bolt első rendezvénye volt a Hammer-est.

Az eseményen részt vett többek között Boronkay Péter paratriatlonista, valamint Csécsei Zoltán ultrafutó is.

„Üzemanyagaink 100%-osan természetes alapanyagokból készülnek, GMO-, glutén- és laktózmentesek, nem tartalmaznak tartósítószereket, adalék- és dúsítóanyagokat, színezékeket, ízfokozókat és mesterséges ízesítőket. Nem cukorbombákat forgalmazunk, hanem olyan termékeket, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak egyszerű szénhidrátokat, nem dobálják a vércukorszintedet, megóvhatnak a gyomor- és frissítési problémáktól és valóban megbízható és hosszantartó energiát biztosítanak” – áll a Hammer Nutrition közleményében.

A Hammer-estet a www.streemsport.hu élőben közvetítette. Bővebb információk a http://hammer-nutrition.hu/ oldalon.

0 Tovább

Fekvenyomás - Könye ezüstérmes az Eb-n

Újabb világversenyről tért haza éremmel az erőemelő magyar válogatott. A luxemburgi Hamm adott otthont a masters fekvenyomó Európa-bajnokságonak, ahol Könye Szabolcs ezüstérmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Könye 255 kilós teljesítménnyel hódította el az ezüstérmet a 93 kilogrammos súlycsoportban. Az aranyérmet a lengyel Grzegorz Nocek nyerte meg, míg harmadikként az osztrák Thomas Wetzstein zárt. A 120 kilogrammos súlycsoportban is volt egy magyar induló: Rajos István a 6. helyen végzett.

A sportág következő nagyversenye november közepén lesz Orlandóban. Ott rendezik meg az erőemelő világbajnokságot. A vb-n Szabó Ágnes is indul, és amennyiben az első háromban végez, kvótát szerez a 2017-es Világjátékokra.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. Ez az a világverseny, amelyen a nem olimpiai sportágak kiválóságai vesznek részt. Jövőre a lengyelországi Wrocław rendezi a Világjátékokat.

0 Tovább

Fantasztikus szereplés az Arnold Classicon

Továbbra is bombaformában vannak a magyar erőemelők. A sportág kiválóságai ezúttal a Barcelonában zajló Arnold Classicon alkottak maradandót.

Három érmet szereztek a magyar fekvenyomók az Arnold Classicon. A Barcelonában megrendezett viadalon Nyers Mónika és Kubatov Géza ezüstérmes lett, míg Palágyi Zsanett bronzérmet szerzett.

Schauer Kornél az 5., Csüllög Béla pedig a hatodik helyen zárt – jelentette a Magyar Erőemelő Szövetség Barcelonában tartózkodó stábja.

Az Arnold Classic versenyeknek komoly rangja van a nemzetközi sportéletben, köszönhetően a versenysorozat névadójának. Természetesen elsősorban a testépítés van fókuszban az Arnold Classicon, de az erőemelés, a szkander, a fitnesz és az erősember versenyek is nagy népszerűségnek örvendenek.

 

0 Tovább

Egyre népszerűbb az állatorvos-agrár sportnap

Évről évre népszerűbb az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége. Az eseményt idén már harmadik alkalommal rendezik meg Tatán.

A III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki szerint az agrárszakemberek és az állatorvosok mindig egymásra voltak utalva.

„Ez egy fantasztikus ötlet volt Bándy Pál kollégám részéről. Nekünk, állatorvosoknak, valamint az agrárszakembereknek is kell egy külön sportnap. Évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt a dolgozók és az egyetemi hallgatók is ezen a tatai eseményen” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, aki egyben az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége fővédnöke.

Az eseményt először 2014-ben rendezték meg azzal a hagyományteremtő céllal, hogy állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt, közösen sportoljanak. Kitűnő helyszínül szolgál erre az eseményre Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

A III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén szeptember 24-én rendezik meg.

Bővebb infók: www.oaas.hu

0 Tovább

Táncot népszerűsít az olimpikon!

Pattantyús gőzerővel készül a hazai Európa-bajnokságra

Pattantyús Ádám amellett, hogy asztaliteniszezik, évről évre megrendezi a Tánciskolák Éjszakáját. A Rióban a 2. körig jutó asztaliteniszező már az októberi hazai Európa-bajnokságra készül.

 „A táncot nekem egy szakítás hozta el. Felejteni akartam, szerettem volna új emberekkel megismerkedni és beiratkoztam egy tánctanfolyamra. Nagy táncos nem lett belőlem, de például egy lakodalomban több stílusban is, ismerve az alaplépéseket, bátran lépek a táncparkettre. Nem mellesleg a tanfolyamon ismertem meg a feleségemet is. Amikor tehetem, versenyekre is elmegyek, élvezem a hangulatát, és szurkolok a magyar versenytáncosoknak” – mondja Pattantyús.

 

„Az olimpia után volt egy kis pihenő, de most már az új szezonon van a fókusz. Gőzerővel készülök, mert októberben Magyarország asztalitenisz Európa-bajnokságot rendez. Fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt asztalhoz állni” – mondta a válogatott játékos.

 

Az ősz egyik legfontosabb hazai sporteseményét, az asztalitenisz Európa-bajnokságot, október 18. és 23. között rendezik meg Budapesten, míg a Tánciskolák Éjszakáját szeptember 9-én bonyolítják le. Az idei esemény központi helyszíne a Gozsdu Udvar lesz.

0 Tovább

NemOlimpiaiSportok

blogavatar

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeretne küldeni nekünk. megteheti a következő email címeken: turakapita@gmail.com és arpad.banyasz@gmail.com

Utolsó kommentek