Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportdiplomáciai sikerek szumóban

Nemzetközileg is egyre nagyobb megbecsülésnek örvend a magyar szumó. Ezt bizonyítja, hogy a lengyelországi Krotoszynban megrendezett Európa-bajnokságon két jelentős sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhetett a Magyar Sumo Szakszövetség.

 Az egyik megtiszteltetés a hazai szervezet elnökét, Ancsin Lászlót érte, akit az Európai Sumo Szövetség alelnökének választották. A sportvezető elmondta: különösen fontos tisztséget kapott, hiszen az EFS-en belül a pénzügyekért lesz felelős.

 Ancsin László arról is beszámolt, hogy hazánk nyerte el a 2017-es korosztályos Európa-bajnokság rendezési jogát. A 18, 16 és 14 éven aluliak Eb-jének jövőre várhatóan Dorog ad majd otthont.

 A magyar versenyzők összesen három arany-, öt ezüst- és kilenc bronzéremmel tértek haza a lengyelországi kontinensviadalról.

 

0 Tovább

Dubaiban építette izmait a magyar Európa-bajnok

Dubaiban készült az új szezonra az Európa-bajnok. Kovács Lajos a testépítő a Nemzetközi Naturál Testépítők Szövetségének kontinensbajnokságán a men physic, 180 cm feletti kategóriában szerzett aranyérmet novemberben, most pedig már a vb-re koncentrál.

„Egy dubai kórház VIP edzőtermében edzettem, emellett naponta két embernek tartottam tréninget. Májusra, illetve júniusra kell csúcsformában lennem. Májusban országos bajnokságon, júniusban pedig a világbajnokságon indulok” – mondta Kovács Lajos, aki már hazatért, és itthon folytatja a felkészülést.

„A tökéletes izomzat elérése 70 %-ban az étrendtől, 10%-százalékban a magánélettől, illetve a regenerációtól és további 20 %-ban az edzésmunkától függ” – tette hozzá.

 

0 Tovább

​Az Európai Sporthét részeként nordicoztak

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei egy háromszoros olimpikont hívtak segítségül az Európai Sporthét népszerűsítésére. Az amatőr sportembereknek Bozsik Anna tartott nordic walking órát a Városligetben. Az egykori kiváló sífutó-sílövő három téli olimpián is képviselte a magyar színeket.

"Nem csak a futás létezik, mint szabadidősportos tevékenység. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Európai Sporthét részeként közös nordic-ra hívjuk a Közösségben az Egészségért program nagyköveteit és tagjait"- mondja Kelényi Szandra, a program koordinátora. "Ez az a mozgásforma, amelyet bárki bármikor elkezdhet, edzettségi állapottól függetlenül. A csapat nagy része először fogott nordic botot a kezében, de nyitottak voltunk" - tette hozzá.

"A nordic walkingot ha jól csináljuk, akkor lényegesen több izomcsoport is bekapcsolódik a sétába. Dolgoznak a karjaink, de még a hátizmok is" - nyilatkozta Bozsik Anna.

Több országban, így nálunk is szeptember végéig meghosszabbították az Európai Sporthetet. Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja az eseménysorozatot, a kiemelt rendezvényt a szolnoki Tiszaligeti Napok részeként bonyolították le.

A Közösségben az Egészségért Program célja az emberek egészségtudatos életre való ösztönzése, azaz, hogy egészségük megőrzése vagy annak javítása érdekében minél többet sportoljanak szabadidejükben. A kezdeményezés országszerte több, mint 30 nagykövettel rendelkezik, akik folyamatosan népszerűsítik a programot és szervezik a közösségeket, így bevonva minél több embert a kezdeményezésbe, akik az ország különböző pontjain rendszeres sporttevékenységet végeznek a nagykövetek vezetésével. (bővebb infók: www.kozossegisport.hu)

A városligeti közös nordicozásra az M4 Sport stábja is kilátogatott, a hétvégi szabadidősport magazinban lement tudósítást az alábbi linken lehet megtekinteni. (a nordicos anyag 21:42-nél indul.) http://www.mediaklikk.hu/video/szabadido-magazin-2015-09-26-i-adas/

0 Tovább

Az évad utolsó nagy vitorlás túraversenye következik

Szombaton rendezik meg a Félsziget-kerülő Széchenyi István Generali Nagydíjat a Balatonon, ahol várhatóan több mint harminc hajóosztály hatszáz vitorlás versenyzője száll vízre.

A Széchenyi István emlékverseny a Kékszalag utáni második legnépszerűbb túraverseny a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében. A mezőny Balatonfüredről indul, megkerüli a Tihanyi-félszigetet, majd Füreden ér célba. A navigálást különösen az nehezíti, hogy kétszer is át kell kelni a „Csövön", vagyis a Tihanyt és Balatonföldvárt elválasztó szűk szoroson, ahol a közlekedő kompok és a Balaton két medencéjében gyakran különböző időjárási viszonyok sokszor megtréfálják a hajósokat. Az őszi Balaton és a félsziget közelségében suhanó hajók látványa azonban évről-évre igen széppé és népszerűvé varázsolja a regattát.

Különleges eseményt is tartogat a Magyar Vitorlás Szövetség az idei versenyre. Az egyik legismertebb magyar nagyhajós vitorlázó, dr. Dulin Jenő hosszú évek óta dolgozik egy a magyar vitorlázás történetét a kezdetektől napjainkig részletesen bemutató monográfián. A Magyar Vitorlás Szövetség és a Miniszterelnöki Hivatal támogatásának köszönhetően a napokban egy gyönyörű könyv formájában is megjelenhetett ez a mű, amelyet szombaton, a verseny eredményhirdetése előtt 17.30-kor mutat be a szerző a balatonfüredi Vitorlázeumban.

0 Tovább

​Isten éltesse a Szegedi TE együttesét!

Ünnepelt a Szegedi TE. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban nagyszabású rendezvényen köszöntötték a világ egyik legjobb klubját. Többek között pályára lépett a kilencszeres világbajnok, a sportág legendája, Csányi Béla is.

Fantasztikus eredményeket ért el az elmúlt 20 évben a Szegedi TE: tizennyolc nemzetközi döntő, amelyből nyolcszor első lett, és a 10 második hely mellett összejött még két bronzérem is. A hazai csapatbajnokságban megszerezte a tizenegyedik aranyérmét is, így a klub az eltelt húsz évben minden szinten 38 érmet, ebből 19 aranyérmet gyűjtött.

Az ünnepség-sorozat egyik csúcspontja az a gálameccs volt, amelyen a Szeged a világválogatott ellen játszott. A Csányi által vezetett csapatban világbajnokok kaptak helyet, így a szerbiai Zavarkó Vilmos, Bárány Csongor, a horvát Matko Bulka és Mario Musanic, a román Nicolae Lupu, a magyar légiós, Kiss Tamás, a rutinos szerb, Jovan Csalics, valamint az osztrákok kiválósága, Lukas Huber is pályára lépett.

0 Tovább
1234
»

NemOlimpiaiSportok

blogavatar

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeretne küldeni nekünk. megteheti a következő email címeken: turakapita@gmail.com és arpad.banyasz@gmail.com

Utolsó kommentek